Homeopathisch verloskundige

Naast mijn beroep als verloskundige heb  ik ook  een erkende HBO-opleiding gevolgd tot homeopathisch verloskundige. Dit geeft een enorme verrijking en uitbreiding aan het verloskundig vak. Homeopathie kun je inzetten tijdens de zwangerschap, bevalling en in het kraambed.

Wanneer je niet graag medicatie wilt gebruiken tijdens de zwangerschap, is het mogelijk om met homeopathie klachten te behandelen. Homeopathie is gebaseerd op natuurlijke planten, kruiden en mineralen die veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is homeopathie inzetbaar bij: misselijkheid, maagzuur, obstipatie, diarree, hoge bloeddruk, aambeien, spataderen, slapeloosheid, kuitkrampen, blaasontstekingen, schimmelinfecties, afscheiding, jeuk, onrustige benen, bekkeninstabiliteit, stemmingswisselingen, depressie, ijzertekort.

Homeopathie kan ook gebruikt worden bij een stuitligging, voorafgaand aan een uitwendige versie (draaien van het kind).

Bevalling

Tijdens de bevalling zou ik je homeopathisch kunnen begeleiden, denk hierbij aan: Het voorbereiden van een bevalling; ook voorafgaand aan een inleiding. Het voorkomen van overtijd raken. Angst voor/tijdens de bevalling verminderen. Bij onvoldoende weeënactiviteit tijdens de ontsluiting en/of uitdrijving; tijdens het persen. Het helpen loslaten van de placenta en het voorkomen van teveel bloedverlies tijdens de bevalling.

Kraamtijd

In de kraamtijd kunnen er klachten optreden die homeopathisch goed te behandelen zijn: Teveel en/of te weinig borstvoeding aanmaken, pijnlijke tepels, candida/afscheiding, dreigende borstontsteking, moeheid, slaapproblemen, aambeien, blaasontsteking, wondgenezing, plasproblemen, obstipatie, ijzertekort door teveel bloedverlies, postnatale depressie, naweeën.

Pasgeboren baby’s

Bij de pasgeborenen kunnen er ook klachten optreden die vaak goed te behandelen zijn: krampjes, obstipatie, spugen, onrust, huilbaby, spruw, geel zien.

Miskramen

Ook bij een miskraam en/of missed abortion  kan homeopathie ingezet worden om het helpen loslaten van de miskraam te ondersteunen.

Kortom een zeer uitgebreid pakket. Mocht je hiervoor belangstelling hebben bel naar de praktijk en vraag naar Marij. Zwangeren van anderen verloskundigenpraktijken zijn uiteraard ook van harte welkom.

d (4)Hoe gaat het in zijn werk?

Het 1e consult is een uitgebreid consult van 1 uur. Hierbij heb ik vele vragen omtrent je leefgewoonte, persoonlijkheid en erfelijkheid. Dit  om een totaalbeeld te krijgen naast je specifieke klacht. Hierdoor kan ik  een passend middel voor je vinden waarmee jouw natuurlijk evenwicht word herstelt. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.marijwijtenburg.nl

Vergoeding

Homeopathie word meestal vergoed als je aanvullend verzekert bent; het valt onder alternatieve geneeswijzen.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten vind je nog meer informatie over homeopathie in de verloskunde. Ook interessant is hun folder.

Als verloskundige pas ik homeopathie toe in de praktijk en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten, de NVKH, www.nvkh.nl . De klassiek homeopaten die geregistreerd  staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure KAB, www kab-klachten.nl, die in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie NPCF tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid. Ik ben ook geregistreerd bij de vereniging van vv&h www.vvenh.nl  (Vereniging Verloskunde en Homeopathie).