Borstvoeding

De W.H.O. (World Health Organisation) adviseert in elk geval de eerste 6 maanden borstvoeding te geven. Wij onderschrijven dit advies van harte omdat borstvoeding grote gezondheidsvoordelen heeft voor het kind. Als je borstvoeding wilt geven zullen we je hier zo goed mogelijk mee begeleiden. Het is aan te raden tijdens de zwangerschap al eens iets te lezen over het geven van borstvoeding. Ook in onze praktijk-bibliotheek staan diverse boeken over borstvoeding, die je kunt lenen. Door je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding, als je er het een en ander over weet, heb je een grotere kans van slagen. Onwetendheid kan voor onzekerheid zorgen wat niet bevordelijk is voor de borstvoeding.

Er worden in de regio ook borstvoedingsavonden georganiseerd voor zwangeren en hun partner, door lactatiekundigen i.s.m. de GGD. Zie ook zwangerschap>cursussen. Om goed voorbereidt aan de borstvoeding te beginnen raden wij zo’n avond erg aan.

Soms lukt de borstvoeding pas na een tijdje (“de aanhouder wint”). Soms lukt het toch niet om goed borstvoeding te geven. Dat kan aan van alles liggen (baby wil niet goed zuigen, de voeding komt niet goed op gang, er zijn problemen als gevolg van de bevalling…) Ook dat zullen we goed in de gaten houden. Ook zullen we de baby wegen om te zien hoe en of de baby goed groeit. Het kan ook zijn dat we een combinatie van borst en flesvoeding adviseren.
Kortom, we zien hoe het gaat en samen komen we er vast uit! Het moet zeker ook leuk blijven voor kind en moeder zodat jullie kunnen genieten van een mooie kraamtijd.

Voor meer informatie kun je ook kijken op www.borstvoeding.nl

Borstvoeding

Aangesloten organisaties