Team verloskundigen, zwanger in Alkmaar.

Als je zwanger in Alkmaar e.o. bent is het prettig om een vast klein team van verloskundigen te zien. Duin en Dijk bestaat uit 3 vaste verloskundigen; Maaike van der Sluijs, Harriët Bootsman en Lotte Groothuis.

De verloskundigen werken bewust in een vast klein team. Hierdoor leer je ons in de zwangerschap goed kennen omdat je vaak dezelfde gezichten ziet. We vinden dit zelf ook prettig werken, willen jullie graag goed leren kennen. We proberen zoveel mogelijk onderling voor elkaar op te vangen in geval van ziekte/vakanties. Dit lukt niet altijd, dan kan het voorkomen dat je ook eens een waarneemster tegen komt in de dienst of op het spreekuur. We hebben meerdere spreekuur locaties (Alkmaar, Oudorp, Bergen, Warmenhuizen en Tuitjenhorn) om zo toegankelijke en “dicht bij huis” zorg te leveren. De verloskundigen zijn al jaren werkzaam in de verloskunde. Zodoende hebben we veel ervaring opgebouwd en in de loop der tijd duizenden vrouwen begeleid tijdens hun van zwangerschap en bevalling. We werken allemaal met veel liefde voor het vak. We hopen dat jullie je bij ons op jullie gemak en “thuis” voelen….

Hieronder zullen we onszelf voorstellen:

Maaike van der Sluijs

(vaste maat, BIGnr:1904 3602 403)

Ik ben in 1994 afgestudeerd als verloskundige en werk dus al bijna 30 jaar in dit mooie vak. Ik heb eerst in Haarlem-noord gewerkt tot er in 1996 een plek vrij kwam in deze praktijk. Ik ben opgegroeid in Bergen en daarom was ik erg blij om weer in mijn bekende mooie regio te kunnen werken. Ook vind ik het prettig om in een klein team van verloskundigen te kunnen werken. Ieder heeft zijn eigen rol ontwikkeld, we kunnen het goed met elkaar vinden en vullen elkaar goed aan. Ik geniet na jaren nog steeds enorm van mijn vak, het begeleiden van ouders bij een zwangerschap en bevalling. Het blijft voor mij een uitdaging om ouders zo te coachen in dit prachtige proces, dat alles op een manier verloopt waar de aanstaande ouders zich het meest prettig bij voelen. Het geeft mij energie als ik zie dat dat gelukt is. Naast mijn werk ben ik erg gelukkig dat wij zelf ook ouders mochten worden van 2 zoons, Siem (’99) en Gijs (’00). Verder houd ik erg van tuinieren, Frankrijk, strand, lezen en motorrijden. In 2015 heb ik met veel plezier de opleiding tot docent Shantala Babymassage gevolgd. Dit stond al lang op mijn verlanglijstje! Het is heerlijk om met die kleintjes bezig te zijn!

Harriët Bootsman

(vaste maat, BIGnr: 6903 9691 003)

In 1995 ben ik afgestudeerd als verloskundige, een droom die uitkwam aangezien ik al vanaf mijn 8ste levensjaar verloskundige wilde worden. Inmiddels ben ik alweer 29 jaar werkzaam in dit voor mij nog steeds mooie beroep. Het is en blijft nog steeds heel bijzonder om iemand te mogen begeleiden bij een van de meest ingrijpende momenten uit hun leven: het krijgen van een kind. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik iemand niet alleen bij een bevalling tref maar ook in de zwangerschap en de periode erna. Na mijn opleiding ben ik jaren in een verloskundigen praktijk in Hoorn werkzaam geweest. In 2004 heb ik besloten om terug te gaan naar mijn “roots” en ben weer in deze regio komen wonen en werken. In 2015 heb ik de opleiding tot docent Hypnobirthing gedaan. Wij hebben een zoon Steven en een dochter Meike, waar wij net als elke ouder erg trots op zijn. Mijn vrije tijd breng ik door met wandelen met de hond, paard verzorgen, tennissen, lezen en uiteraard mijn gezin.

Lotte Groothuis.

(vaste maat, BIGnr: 9992 5463 703)

In eerste instantie ben ik in Maastricht opgeleid tot cultuurwetenschapper en heb daarin ook een aantal jaren gewerkt. Tijdens mijn tweede zwangerschap en de bezoeken aan de verloskundige begon het echter te kriebelen en was ik er uit: ik wilde ook verloskundige worden! Zo gezegd, zo gedaan. En nu werk ik zelf bij Duin en Dijk, de praktijk waar ik zelf ook onder controle ben geweest en waar ik verschillende stages heb gelopen. In mijn begeleiding van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd probeer ik aan te sluiten bij wat jullie prettig vinden. De ene keer zal dit leiden tot intensieve begeleiding, andere keren resulteert dit in begeleiding waarin ik jullie meer laat begaan: ieder mens is anders, dat maakt dit vak ook zo leuk! Ik woon in Bergen en ben naast verloskundige ook moeder van Mees (2011) en Loek (2014). Naast dit alles houd ik me ook bezig met wandelen en gezelligheid met vrienden.

Majory Meerveld.

(waarneemster, BIGnr: 6993 2535 003)

Als waarnemend verloskundige werk ik zo nu en dan bij Duin en Dijk vanaf april 2024. Ik woon in Langedijk samen met met mijn vriend Luuk. In mijn vrije tijd houd ik van muziek maken, ik speel bariton in een Brassband. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten in deze bijzondere tijd.

Angelique Ceelie.

(waarneemster, BIGnr: 3905 2145 003)

Vanaf 1 mei kom ik het team van Duin en Dijk versterken als waarnemend verloskundige. Ik ben sinds 2000 werkzaam geweest in een praktijk in Zuid-Holland en kijk er naar uit om jullie te begeleiden in deze mooie periode van jullie leven!
Naast verloskundige ben ik ook lactatiekundige en kan jullie ook bijstaan m.b.t. advies rondom de borstvoeding.
Tot snel in de praktijk!

Verloskundige in opleiding

Op het spreekuur kun je naast ons ook af en toe een verloskundige in opleiding (VIO) aantreffen. Indien je dit niet prettig vindt geef dit dan direct aan, het is natuurlijk niet verplicht!

VIO’s werken uitsluitend onder onze supervisie en wij zijn zelf eindverantwoordelijke. Het begeleiden van VIO’s draagt er toe bij dat we meer tijd nemen en aandacht hebben voor onze cliënten tijdens het spreekuur en bij de bevalling, dan andere verloskundigenpraktijken. Tevens blijven we zo op de hoogte van de nieuwste verloskundige ontwikkelingen. Dit vormt voor onszelf een meerwaarde naast onze reguliere bijscholingen en zelfstudie. Voor meer informatie over VIO’s klik hier.