Team verloskundigen, zwanger in Alkmaar.

Als je zwanger in Alkmaar e.o. bent is het prettig om een vast klein team van verloskundigen te zien. Duin en Dijk bestaat uit 3 verloskundigen; Maaike van der Sluijs, Harriët Bootsman en Marij Wijtenburg.

De verloskundigen werken met z’n drieën in een vast klein team. Hierdoor leer je ons in de zwangerschap goed kennen omdat je steeds dezelfde gezichten ziet. We vinden dit zelf ook prettig werken, willen jullie graag goed leren kennen. Om die reden werken we zo min mogelijk met waarneemsters (alleen bij echte overmacht). We hebben meerdere spreekuur locaties (Alkmaar, Bergen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Petten) om zo toegankelijke en “dicht bij huis” zorg te leveren. Alle drie de verloskundigen hebben al meer dan 24 jaar gewerkt in de verloskunde. Zodoende hebben we veel ervaring opgebouwd en in de loop der jaren duizenden vrouwen begeleid tijdens hun van zwangerschap en bevalling. We werken alle drie met veel liefde voor het vak. We hopen dat jullie je bij ons op jullie gemak en “thuis” voelen….

Hieronder zullen we onszelf voorstellen:

teamfoto verloskundigepraktijk Duin en dijk
verloskundige maaike van der sluijs

Maaike van der Sluijs

Ik ben in 1994 afgestudeerd als verloskundige en werk dus al weer 24 jaar in dit mooie vak. Ik heb eerst in Haarlem-noord gewerkt tot er in 1996 een plek vrij kwam in deze praktijk van Warmenhuizen-Bergen. Ik ben opgegroeid in Bergen en daarom was ik erg blij om weer in mijn bekende mooie regio te kunnen werken. Ook vind ik het prettig om in een team van verloskundigen te kunnen werken. Ieder heeft zijn eigen rol ontwikkeld, we kunnen het goed met elkaar vinden en vullen elkaar goed aan. Ik geniet na jaren nog steeds enorm van mijn vak, het begeleiden van ouders bij een zwangerschap en bevalling. Het blijft voor mij een uitdaging om ouders zo te coachen in dit prachtige proces, dat alles op een manier verloopt waar de aanstaande ouders zich het meest prettig bij voelen. Het geeft mij energie als ik zie dat dat gelukt is. Naast mijn werk ben ik erg gelukkig dat ik zelf ook moeder ben geworden van 2 zoons, Siem (’99) en Gijs (’00) en houd ik van kamperen, strand , tuinieren, lezen en motorrijden. In 2015 heb ik met veel plezier de opleiding tot docent Shantala Babymassage gevolgd. Dit stond al lang op mijn verlanglijstje! In 2016 start ik de Cursussen Babymassage binnen onze praktijk. Het is heerlijk om met jonge moeders en die kleintjes bezig te zijn!

Marij Wijtenburg

Sinds 1992, dus al ruim 26 jaar, ben ik verloskundige. De eerste 5 jaar heb ik gewerkt in een verloskundigen praktijk in Amsterdam-west. In 2000 kreeg ik een zoon Joris, waarna we Amsterdam hebben verlaten en in Groet zijn gaan wonen. Na enkele jaren als waarneemster voor Duin en Dijk te hebben gewerkt, heb ik mij in 2001 als maatschapslid verbonden aan deze praktijk. Als verloskundige wil ik vrouwen sterken in hun eigen kracht waardoor zij het hele proces van zwangerschap en bevallen in vertrouwen en als een natuurlijk proces kunnen beleven. Het blijft iedere keer weer een unieke gebeurtenis en prachtig om dit proces te kunnen en mogen begeleiden. In 2010 heb ik een opleiding gevolgt tot versie-kundige. Hierbij leer je hoe je een baby in de buik kunt keren als het in de stuitpositie ligt. Vanaf die tijd verricht ik de versies/keringen voor de hele regio Alkmaar e.o. Dit doe ik in samenwerking met het Prenataal Centrum Alkmaar (PCA). In 2015 heb ik de post-HBO opleiding tot Verloskundig Homeopaat gedaan. Hier leerde ik homeopathie toe te passen in de verloskunde. Er zijn namelijk vele mogelijkheden op dit gebied! Weer een verrijking in mijn vak! Naast het werken als verloskundige ligt mijn interesse ook bij het beeldhouwen.

verloskundige Marij Weitenburg
verloskundige Harriet Bootsdman

Harriët Bootsman

In 1995 ben ik afgestudeerd als verloskundige, een droom die uitkwam aangezien ik al vanaf mijn 8ste levensjaar verloskundige wilde worden. Inmiddels ben ik alweer 23 jaar werkzaam in dit voor mij nog steeds mooie beroep. Het is en blijft nog steeds heel bijzonder om iemand te mogen begeleiden bij een van de meest ingrijpende momenten uit hun leven: het krijgen van een kind. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik iemand niet alleen bij een bevalling tref maar ook in de zwangerschap en de periode erna. Na mijn opleiding ben ik jaren in een verloskundigen praktijk in Hoorn werkzaam geweest. In 2004 heb ik besloten om terug te gaan naar mijn “roots” en ben weer in deze regio komen wonen en werken. In 2015 heb ik de opleiding tot docent Hypnobirthing gedaan en bied ik deze cursus aan binnen onze praktijk. Wij hebben een zoon Steven en een dochter Meike, waar wij net als elke ouder erg trots op zijn. Mijn vrije tijd breng ik door met wandelen, tennissen, lezen en uiteraard mijn gezin.

Praktijkassistente
Greetje Borst

In onze praktijk werkt Greetje al 16 jaar als onze praktijkassistente. Zij heeft een administratieve funktie. Je kunt haar aan de telefoon krijgen als ze werkt.

Greetje werkt op:

  • maandag:  van 8:30 tot 16:30 uur                                                                   (lunchpauze tussen 12:00 en 13:00 uur)
  • vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Studenten

Op het spreekuur kun je naast ons ook af en toe een stagiaire aantreffen. Indien je dit niet prettig vindt geef dit dan direct aan, het is natuurlijk niet verplicht!

Studenten werken uitsluitend onder onze supervisie en wij zijn zelf eindverantwoordelijke. Het begeleiden van studenten draagt er toe bij dat we meer tijd nemen en aandacht hebben voor onze cliënten tijdens het spreekuur en bij de bevalling, dan andere verloskundigenpraktijken. Tevens blijven we zo op de hoogte van de nieuwste verloskundige ontwikkelingen. Dit vormt voor onszelf een meerwaarde naast onze reguliere bijscholingen en zelfstudie.