Nacontrole na 6 weken

Tussen de 6 en 8 weken na de bevalling is er de mogelijkheid om nog een keer op het spreekuur te komen voor nacontrole. We bespreken dan alle gebeurtenissen en hoe je de zwangerschap, bevalling en kraamtijd ervaren hebt. Verder evalueren je huidige conditie. Zo nodig vindt er lichamelijk onderzoek plaats (bloeddruk, inspectie van hechtingen, hemoglobine-meting). Anticonceptie komt nogmaals aan de orde (dit hebben we in het kraambed ook al besproken) en ook geven we adviezen t.a.v. een eventuele volgende zwangerschap.

nacontrole

Tevens willen we van je horen hoe je het vindt om moeder van een jonge baby te zijn. Na wellicht nog wat uitwisselen van ervaringen en wat adviezen is onze zorg dan echt af gerond en wend je je verder tot de huisarts en het consultatiebureau.

Ook vragen we je hoe je onze zorg hebt ervaren, of je tevreden bent. De mogelijkheid bestaat om een evaluatieformulier in te vullen. Onder het kopje Kraamperiode vindt je dit evaluatieformulier. We vinden het heel fijn als jullie deze willen invullen nadat onze zorg is afgerond. Zo kunnen we onze zorg goed evalueren en waar nodig aanpassen aan jullie wensen. Alvast bedankt.

Je zwangerschaps- en bevallings-gegevens gaan bij ons in het archief. Bij een eventuele volgende zwangerschap komen deze gegevens weer op tafel. Mocht je verhuizen naar een ander gebied dan kun je ons altijd vragen deze gegevens naar je op te sturen.

Mamacafé

1x per maand is er een Mamacafé in Bergen, in Restaurant Loetje. Je kunt hier gemakkelijk met andere moeders in contact komen onder het genot van een kop koffie/thee. Moeders kunnen elkaar helpen en steunen! Je kunt adviezen en tips uitwisselen, dingen delen waar je tegen aanloopt… of een speeldate voor je kindje regelen. Wellicht kun je er een vriendin aan overhouden! Even er uit zijn en een moment met moeders onder elkaar in een kindvriendelijke ruimte (speelgoed aanwezig). De eerstvolgende data in 2019 zijn: 13-02, 15-03, 17-04, 17-05, 19-06, 19-7, 14-8, 13-9, 16-10, 15-11, 18-12. Voor meer informatie en data: klik hier.