De eerste controle / intake.

Meestal kom je rond 8 weken voor de eerste controle, de intake, die tussen de 45 tot 60 minuten duurt. Wat houdt de intake in?

  • In kaart brengen algemene gezondheid en eventuele voorgaande zwangerschappen.
  • In kaart brengen gezondheid van je partner, eventuele andere kinderen, en jullie families (erfelijke ziekten, aandoeningen of aangeboren afwijkingen).
  • Beantwoorden van al jullie vragen.
  • Informatie over voeding, zwangerschapsverschijnselen.
  • Informatie over aanvullend onderzoek (echo’s, prenatale screening/diagnostiek etc).
  • Bloeddruk en gewicht meten.
  • Je krijgt een lab-formulier mee om bloed te laten prikken. Zie voor prik-lokaties Starlet.

We geven je ons eigen praktijk-informatiekaart mee. Ook ontvang je een gratis koffertje met interessante en leuke folders tijdschriften en samples.
Het is handig om ook je huisarts en apotheek rond je eerste controle op de hoogte te brengen van je zwangerschap.
Breng voor ons bij de eerste controle je verzekeringsgegevens mee en een geldig legitimatiebewijs (met BSN).

Na de eerste controle worden je gegevens in ons digitale systeem ingevoerd. Je ontvangt de 2e controle een print van je status om zelf mee te lezen. Ook is het mogelijk om een app te installeren waarin je je digitale dossier op je telefoon kunt hebben, in de app. Je hebt daar een praktijkcode en persoonlijke pincode voor nodig die je op het spreekuur kunt vragen aan ons. Voor een link naar de app klik hier.

Intake gesprek zwangerschap

Zorgverzekering

Hoe ben je verzekerd voor onze zorgverlening?

Duin en Dijk heeft voor 2017 met alle zorgverzekeraars een contract. In 2018 heeft Duin en Dijk alleen geen contract met de zorgverzekeraar Caresq. Caresq heeft namelijke voor 2018 besloten dat ze een beperkt aantal verloskundigenpraktijken een contract aanbieden. Ze hebben daarvoor willekeurige praktijken voor aangewezen, niet gebaseerd op kwaliteit van zorg. Daar viel Duin en Dijk helaas niet onder.

Je bent verzekerd bij Caresq. Wat betekent dat en welke mogelijkheden hebt u? Om voor volledige vergoeding van verloskundige zorg door onze praktijk in aanmerking te komen, zijn er 2 mogelijkheden:

– Kiezen voor een verzekeraar waar wij wel een contract hebben gesloten. Dit zijn alle verzekeraars met uitzondering van Caresq en de zorgverzekeraars die onder Caresq  vallen. Dit zijn Promovendum, National Academic, Besured en Nedasco.

– Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert de eigen keuze, ook als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

Bij een natura- en budgetpolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg als je naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders die niet zijn gecontracteerd door jouw zorgverzekering loop je het risico dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis.

Het is zowel bij een restitutiepolis als natura- of budgetpolis mogelijk om een aanvullende verzekering te sluiten als je dat wilt, bijvoorbeeld voor de dekking van de eigen bijdrage bij de kraamzorg. Deze aanvullende verzekering hoeft u niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar waar je de basisverzekering afsluit. Vaak is het wel wat voordeliger door de korting die de verzekeraar daarvoor biedt.

Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december  uw huidige zorgverzekering opzegt,  hebt je nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoef je de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet de nieuwe zorgverzekeraar voor je.

Meer informatie zorgverzekeraars

Denk goed na over de keuze van zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis je kunt kiezen, zoals:  www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl &www.consumentenbond.nl

Twijfel je of onze praktijk met uw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten, dan kunt je dat checken op de website van je zorgverzekeraar.

Ik ben zwanger en heb mij bij de praktijk in 2017 aangemeld en beval in 2018:

Dan is er voor u niks aan de hand. Wij moeten onze zorg declareren aan de verzekeraar bij wie u in 2017 verzekerd was. Voor het jaar 2017 hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten.