De eerste controle / intake.

Meestal kom je rond 8 weken voor de eerste controle, de intake, die ongeveeer 60 minuten duurt. Wat houdt de intake in?

  • In kaart brengen algemene gezondheid en eventuele voorgaande zwangerschappen.
  • In kaart brengen gezondheid van je partner, eventuele andere kinderen, en jullie families (erfelijke ziekten, aandoeningen of aangeboren afwijkingen).
  • Beantwoorden van al jullie vragen.
  • Informatie over voeding, zwangerschapsverschijnselen.
  • Informatie over aanvullend onderzoek (echo’s, prenatale screening/diagnostiek etc).
  • Bloeddruk en gewicht meten.
  • We maken een aanvraag aan om bloed te laten prikken bij het lab. Klik voor Starlet priklocaties hier.

We geven je ons eigen praktijk-informatiekaart mee. Ook ontvang je een gratis koffertje met interessante en leuke folders tijdschriften en samples.
Het is handig om ook je huisarts en apotheek rond je eerste controle op de hoogte te brengen van je zwangerschap.
Breng voor ons bij de eerste controle je verzekeringsgegevens mee en een geldig legitimatiebewijs (met BSN).

Na de eerste controle worden je gegevens in ons digitale systeem ingevoerd. Het is mogelijk om een app te installeren waarmee je je digitale dossier op je telefoon kunt inzien. Je hebt daar een praktijkcode en persoonlijke pincode voor nodig die je bij 12 weken per mail van ons ontvangt. Voor een link naar de app hier.

Intake gesprek zwangerschap

Zorgverzekering

Hoe ben je verzekerd voor onze zorgverlening? Duin en Dijk heeft voor 2024 met alle zorgverzekeraars een contract. Dat betekend dat onze zorg vergoed wordt door de basisverzekering.

Wanneer wijzigen?

Denk goed na over de keuze van zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis of aanvullende polis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis je kunt kiezen, zoals:  www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl en www.consumentenbond.nl

Twijfel je of onze praktijk met uw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten, dan kunt je dat checken op de website van je zorgverzekeraar.

Buitenlandse verzekering:

Indien je een buitenlandse of internationale verzekering hebt ontvang je van ons een factuur (desgewenst in het Engels). Deze betaal je zelf aan ons en dien je zelf in te dienen bij je verzekeraar.