vliegtuig

Fit-to-fly verklaring.

Met de komende vakantieperiode voor de deur ontvangen wij regelmatig vragen van zwangeren over het afgeven van een zogenaamde fit-to-fly verklaring.

Als verloskundige mogen wij geen fit-to-fly verklaring afgeven. Wij kunnen namelijk niet verklaren dat een zwangere gezond is om op een specifiek moment te vliegen.
Als verloskundige kunnen we wel verklaren dat een vrouw zwanger is, de uitgerekende datum noteren en of de zwangerschap normaal en zonder complicaties is verlopen tot op het moment dat we de zwangere voor het laatst hebben gezien (alleen als dat natuurlijk inderdaad zo was op dat moment).

Een zwangerschapsverklaring geeft geen garantie dat je mag vliegen. De vliegtuigmaatschappij bepaalt uiteindelijk of je mag vliegen of niet. De verklaring geeft ook geen garantie dat er niets kan gebeuren tijdens de vlucht. Wanneer er iets met een zwangere gebeurt tijdens de vlucht is de verloskundige in beginsel daarvoor niet aansprakelijk.

Vraag de vliegtuigmaatschappij welke eisen er worden gesteld. Dit is vooral belangrijk bij landen in Azië, Afrika, (Zuid)-Amerika. Verschillende landen en vliegtuigmaatschappijen hanteren verschillende regels m.b.t. zwangerschap en vliegen. We raden aan om een bestemming te kiezen waar ook goede medische voorzieningen zijn mocht er wel medische hulp nodig zijn. Neem ook altijd al je zwangerschapsgegevens mee op vakantie.

Uiteraard moet een zwangerschapsverklaring ondertekent zijn, een gescande handtekening (of kopie) is niet voldoende.

 

Lees meer

Heleen de Vreede

Nieuwe student verloskunde!

Vanaf a.s. maandag komt er een nieuwe student meelopen in onze praktijk. Ze komt voor 5 weken. Hieronder zal ze zich voorstellen:

Mijn naam is Heleen en ik ben derdejaars verloskundige in opleiding. Van 23 april tot en met 27 mei loop ik stage bij Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk. Ik woon in Middenbeemster en doe de opleiding in Amsterdam. Naast de opleiding werk ik in de bediening van een restaurant, assisteer ik bij thuisbevallingen en sport ik fanatiek. Tot nu toe heb ik stage gelopen in Amsterdam, Spierdijk, Stockholm (iets verder van huis) en Heerhugowaard. Ik vind verloskunde een geweldig vak en doe de opleiding met veel plezier. Jullie kunnen mij tegen komen tijdens de spreekuren, kraamvisites of tijdens de bevalling. Voor mij is het natuurlijk erg leuk om zoveel mogelijk ervaring op te doen, maar mocht je bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid mag je dit altijd melden!

 

Lees meer

Danique Brandsma

Nieuwe student verloskunde!

Aanstaande maandag start er een nieuwe student verloskunde bij ons in de praktijk. Hieronder zal ze zich voorstellen:

“Hallo allemaal,
Ik ben Danique Brandsma en wil me graag even aan jullie voorstellen. In de periode van 12 tot en met 25 maart loop ik namelijk stage hier in de praktijk!
Ik ben een eerstejaars student en studeer aan de Verloskunde Academie van Amsterdam. Ik vind het proces van zwanger zijn en de bevalling super uniek en interessant. Ik wil dan ook graag weten hoe je een zwangere vrouw zo goed mogelijk kan begeleiden tijdens deze bijzondere periode. Voordat het zover is moet ik natuurlijk nog veel leren en daarom ben ik hier!
Jullie kunnen mij treffen tijdens spreekuren, bevallingen en kraamvisites. Als je het niet fijn vindt dat ik aanwezig ben kan je dat altijd bij mij of de verloskundige aangeven.
Hopelijk tot dan! Groetjes Danique”

Lees meer

logo NSGK

Goed doel!

Afgelopen maandag konden we goede doel van 2017 blij maken met een cheque! Met dank aan ouders die mede hebben gedoneerd. Hier onder lees je het persbericht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind:

Persbericht
Warmenhuizen, 19 februari 2018

Duin en Dijk zamelt geld in voor kinderen met een handicap.

NSGK ontving vandaag een bijzondere cheque van de Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de verloskundigen Marij, Maaike en Harriët tijdens de informatie-avonden (over bevallen) geld inzamelen voor een goed doel. De opbrengst wordt verdubbeld door de verloskundigenpraktijk uit Warmenhuizen.

Een ‘gezonde’ baby is natuurlijk de grootste wens van elke ouder dus als je baby een handicap heeft dan staat je wereld even op zijn kop, weten de verloskundigen. Harriët Bootsman “Een gezond kindje krijgen is altijd heel bijzonder en helaas niet vanzelfsprekend”. Bij het inzamelen van het geld hebben we hier samen met “onze” zwangere dames en hun partners bij stil kunnen staan. We vinden het heel fijn een bijdrage te kunnen leveren aan een project dat het leven van een gehandicapt kind positief beïnvloedt”.

De gift komt ten goede aan het RaceRunner-project van NSGK. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Leonie Weering van NSGK : “Met de Racerunner kunnen kinderen en jongeren met een motorische beperking ook meedoen op de atletiekbaan, samen met hun niet gehandicapte leeftijdgenoten. Er zijn nog heel veel kinderen met een handicap die graag willen RaceRunnen bij een vereniging, dus we zijn erg blij met de bijdrage van Duin en Dijk.”

https://www.nsgk.nl/wat-doet-nsgk/projecten/racerunning/

Lees meer

simone bonthe

Nieuwe student verloskunde.

De komende periode zal er een student verloskunde zijn die meeloopt in onze praktijk. We wensen haar veel succes met haar stage! Hieronder zal zich even voorstellen:

Hallo zwangere en partner,

Mijn naam is Simone, ik ben 18 jaar en 2e jaars verloskundige in opleiding. Ik kom in de periode van 15 januari tot en met 2 maart stage lopen bij deze praktijk. Jullie kunnen mij tegen komen bij het spreekuur, de bevalling, tijdens de kraamweek of bij de nacontrole. Mochten jullie dit niet willen dan mag je dat altijd aangeven.

Het is voor mij extra bijzonder om in deze praktijk stage te mogen lopen omdat Harriët mij ruim achttien jaar geleden op de wereld heeft geholpen. Dit maakt dat ik er nog meer naar deze stage uit zie en alles wat ik zal gaan leren.

Hopelijk tot ziens allemaal, Simone.

 

 

Lees meer

namen 2017

Namen 2017 !

Dit zijn de namen van Duin en Dijk in 2017 !
– Waar een * bij staat is een naam die meerdere keren voorbij kwam in 2017.
– We hadden 46,9 % meisjes en 53,1% jongens.
– Grappig detail is dat dit jaar, behalve de X alle letters van het alfabet zijn gebruikt.
– Helaas hebben we van alle zwangerschappen die zich hebben aangemeld, dit jaar ook 34 miskramen begeleid… Hopelijk mogen deze ouders komend jaar alsnog een mooie naam uitkiezen…

NAMEN 2017! 

A       Aiden, Aimee, Aisha, Aminah, Aous, Amber, Asjer, Aram, Arkin

B       Bahar, Bas, Beaudine, Benjamin, Binq, Boas, Boris, Bram, Bregje, Bruun

C       Cataleya, Cenna

D       Daniël, Denn, Denzel, Dex, Djurre, Dorian, Duuk

E       Eef, Efruz, Eldana, Emma, Eva, Evi*

F       Fabian, Fay, Fenna*, Fender, Fijs, Fosse, Frederique

G       Goos, Gwen

H       Hassan, Hidde, Hugo, Huup

I/J    Ibbe, Isabel, Jairo, James, Jamie, Jaz, Jessie*, Jilles, Jim, Joey, Jonte, Josefien, Julia, Julian

K       Karlijn, Kyara, Kyte

L       Lenn*, Leon, Lennon, Levi, Lexie, Lizzy*, Lisa, Liv, Loek*, Lois, Loràn, Lotte*, Lou, Louie, Louise*, Lucas*, Lukas*, Luke, Luna, Luuk*, Lyndi

M       Mack, Malika, Marc, Mark, Marre, Mason*, Mathies, Mees, Megan, Melle, Mila, Miles, Mira, Mohammed, Moos, Myrthe*

N       Naud, Nick, Nicolai, Niek*, Nikki, Nina, Nisrine, Noëlle, Noa*, Noah*, Nora, Norah, Noud, Novy

O       Olivia*, Olivier, Owen

P       Puck

Q       Quinn

R       Ravi, Riks, Riley, Riv, Rein, Rens, Romy, Rovan

S       Saar*, Sam, Sanne*, Sara*, Sarah, Senn*, Senna, Seppe, Siem, Siep, Sixtine, Skylar, Sofie, Solí, Sonne, Sophie*, Stefan

T       Teske, Tess, Tessel, Tijs, Titouan, Thomas, Toby, Tom, Tommy

UV     Ulla, Uma, Valente, Vera, Vic, Victor, Vince*

W       Wessel, Wout

XY     Yakov, Yara, Yasmin, Yente*

Z       Zia

Lees meer

vrouw met hond

Meeloopdag.

Morgen woensdag 10 januari, loopt Sterre Groeneweg een dagje met ons mee. Ze zit in 5 HAVO en is zich aan het oriënteren op een vervolgstudie, mogelijk wil ze ook verloskundige worden. Jullie kunnen haar ’s morgens tegen komen tijdens de visites en ’s middags / ’s avonds op het spreekuur. Mocht iemand hier bezwaar tegen hebben dan horen we dat uiteraard graag, niets moet! In geval van een bevalling wordt toestemming natuurlijk ook gevraagd. We wensen Sterre een mooie en leerzame dag toe…

Lees meer

Logo Stichting Babyspullen

Inzamelingsactie geslaagd!

Vanmorgen alle verzamelde spullen van onze december inzamelingsactie naar Stichting Babyspullen gebracht in Heerhugowaard! We kregen hulp van Carol Buiter die met de paardentrailer alles in 1 keer mee kon nemen (ongeveer 30 dozen en 25 shoppers, 2 maxicosi’s, 3 aankleedkussens) zodat we niet op en neer een paar keer hoefden te rijden. Harstikke bedankt Carol! In de loods nog even een rondje gekeken samen met Nanda, wat een goed werk, al dat uitsorteren! Heel blij dat we een nieuwe vracht hebben kunnen brengen! Komt goed terecht! Een stapel nieuwe pakketten stond al klaar. Dank aan alle ouders die spullen hebben gedoneerd de afgelopen maand, we zijn er heel trots op!. 2018 is goed begonnen….
Voor wie nog wil doneren in de toekomst: Er staat een rode kliko van deze stichting in Bergen op de Karel de Grotelaan 62. En sinds vandaag ook een op de Trambaan 3 in Warmenhuizen bij de familie Buiter (Carol nam gelijk de kliko mee, TOP).
Voor overige inzameladressen: klik hier.
Voor een filmpje: klik hier

Lees meer

kerst baby

Fijne kerstdagen!

Namens ons drieën wensen we al onze (ex-)zwangeren met hun partners en gezinnen, maar ook al onze collega’s waar we mee samenwerken (regio-verloskundigen, huisartsen, doktersassistenten, klinische verloskundigen, kraamverzorgenden, gynaecologen, arts-assistenten, kinderartsen, fysiotherapeuten, zwangerschapscursus-begeleiders, psychologen, verpleegkundigen, coachen en doula’s) een mooie, gezellige, sprankelende kerst toe !

Fijne dagen…. Marij, Harriët en Maaike

Lees meer

Zorgverzekering

Zorgverzekering

Hoe ben je verzekerd voor onze zorgverlening?

Duin en Dijk heeft voor 2017 met alle zorgverzekeraars een contract. In 2018 heeft Duin en Dijk alleen geen contract met de zorgverzekeraar Caresq. Caresq heeft namelijke voor 2018 besloten dat ze een beperkt aantal verloskundigenpraktijken een contract aanbieden. Ze hebben daarvoor willekeurige praktijken voor aangewezen, niet gebaseerd op kwaliteit van zorg. Daar viel Duin en Dijk helaas niet onder.

Je bent verzekerd bij Caresq. Wat betekent dat en welke mogelijkheden hebt u?

Om voor volledige vergoeding van verloskundige zorg door onze praktijk in aanmerking te komen, zijn er 2 mogelijkheden:

– Kiezen voor een verzekeraar waar wij wel een contract hebben gesloten. Dit zijn alle verzekeraars met uitzondering van Caresq en de zorgverzekeraars die onder Caresq  vallen. Dit zijn Promovendum, National Academic, Besured en Nedasco.

– Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert de eigen keuze, ook als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

Bij een natura- en budgetpolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg als je naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders die niet zijn gecontracteerd door jouw zorgverzekering loop je het risico dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis.

Het is zowel bij een restitutiepolis als natura- of budgetpolis mogelijk om een aanvullende verzekering te sluiten als je dat wilt, bijvoorbeeld voor de dekking van de eigen bijdrage bij de kraamzorg. Deze aanvullende verzekering hoeft u niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar waar je de basisverzekering afsluit. Vaak is het wel wat voordeliger door de korting die de verzekeraar daarvoor biedt.

Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december  uw huidige zorgverzekering opzegt,  hebt je nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoef je de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet de nieuwe zorgverzekeraar voor je.

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen:

Denk goed na over de keuze van zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis je kunt kiezen, zoals:  www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl &www.consumentenbond.nl

Twijfel je of onze praktijk met uw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten, dan kunt je dat checken op de website van je zorgverzekeraar.

Ik ben zwanger en heb mij bij de praktijk in 2017 aangemeld en beval in 2018:

Dan is er voor u niks aan de hand. Wij moeten onze zorg declareren aan de verzekeraar bij wie u in 2017 verzekerd was. Voor het jaar 2017 hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten.

Lees meer