Nieuwe Verloskundige in opleiding.

Vanaf aanstaande maandag loopt er een Verloskundige in opleiding met ons mee. We wensen haar een leerzame stage toe. Hieronder zal ze zich voorstellen:

“Beste zwangeren en partners,

Dit jaar zal ik mijn tweede stage gaan lopen bij de Verloskundige Praktijk Duin en Dijk. Hier kijk ik ontzettend naar uit! Mijn naam is Laura en ik ben tweedejaars student aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Ik ben 23 jaar en ben opgegroeid Alkmaar. Voordat ik begon aan de studie Verloskunde heb ik Toegepaste Psychologie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie merkte ik dat ik toch heel graag iets medisch wilde gaan doen. Toen ik uit oriëntatie een keer mee mocht lopen met een verloskundige was ik direct verkocht! Ik ben nog iedere dag blij dat ik mag leren voor dit mooie en bijzondere vak.

Vanaf 2 december 2019 tot 20 december 2019 kunt u mij tegenkomen bij controles, de baring en/of de kraamweek. Mocht u het onprettig vinden dat ik hierbij aanwezig ben, dan kunt u dat aan mij of aan de verloskundige aangeven. Ook hoor ik het graag als u nog tips heeft om mij tot een betere verloskundige te maken.

Hopelijk zien we elkaar gauw! Vriendelijke groet, Laura.”

 

Lees meer

Nieuwe student verloskunde.

Vanaf aanstaande maandag loopt er een 1e-jaars student mee met ons in de praktijk. Mocht je bezwaar hebben tegen haar aanwezigheid geef het dan even bij ons aan, het is natuurlijk niet verplicht. We wensen haar een goede en leerzame stage. Hieronder zal ze zich voorstellen:

“Mijn naam is Lia Groenhart (20 jaar oud), 1e jaar student aan de Academie Verloskunde in Amsterdam. Ik loop stage bij de verloskundigenpraktijk Duin en Dijk in de periode 11-03-2019 tot 24-03-2019 en 03-06-2019 tot 07-07-2019. Ik heb erg veel zin in deze eerste stage en ik hoop dat ik hier veel kan leren en ervaring op kan doen. Ook vind ik het heel interessant om alles wat ik afgelopen tijd in de boeken heb geleerd, nu in praktijk te kunnen brengen.
De afgelopen twee jaar heb ik Verpleegkunde gestudeerd in Amsterdam en daar ook twee keer stage voor gelopen. Ik vind mezelf een leergierige student die graag wilt werken aan de beroepsvaardigheden en communicatieve vaardigheden van het beroep Verloskunde. Soms vind ik het soms lastig om op de voorgrond te staan en aan te geven wanneer ik zelf iets aan wil pakken. Hier zou ik mij graag verder in willen ontwikkelen. Ik zie mezelf als een gezellig persoon die erg behulpzaam is”.

Lees meer

Nieuw: inloopspreekuur!

Voortaan is er iedere vrijdag een inloopspreekuur van 9.00 tot 10.00 uur. Je kunt dan zonder afspraak terecht op onze locatie in Warmenhuizen (Doorbraak 6) voor als je even het hartje wilt luisteren of wilt laten horen aan iemand (vanaf 12 wkn zwangerschap), je bloeddruk wilt laten meten of een vraag wilt stellen. Als de deur open staat mag je doorlopen, neem anders plaats in de wachtkamer!

Lees meer

Praktijknieuws: nieuwe collega!

Vandaag is Lotte officieel beëdigd tot Verloskundige! Super fijn, van harte gefeliciteerd Lotte! Vele van jullie kennen haar van haar eindstage recent bij ons in de praktijk. Wij hebben het volste vertrouwen in de kennis en kunde van Lotte. Daarnaast vinden wij het heel fijn en inspirerend om met haar samen te werken. We zijn dan ook erg verheugt om jullie (eindelijk  ) te kunnen te melden dat Lotte per 1 maart ons team blijvend komt versterken.
Zodoende komt er meer ruimte binnen ons team ons verder te blijven ontwikkelen, en prettig te kunnen blijven werken. Eerlijk is eerlijk, met z’n drieën was het soms ook erg hard aanpoten. Op deze manier blijven we een vast team waardoor we niet met waarneming hoeven te werken.
Wij wensen voor Lotte dat zij net zo veel plezier, vreugde en liefde in dit prachtige vak gaat ervaren zoals wij dat al jaren voelen.
Lieve groeten, Marij, Harriët, Maaike en Lotte.

Lees meer

Nieuwe student verloskunde.

Vandaag is er een nieuwe student verloskunde gestart aan een stage van 6 weken. We wensen haar veel succes en een leerzame stage! Hieronder zal ze zich even voorstellen:

“Ik ben Fenna Werkhoven, 20 jaar oud en woon in Andijk. Ik studeer aan de Verloskunde Academie in Amsterdam en zit nu in mijn tweede jaar. Van 21 januari tot 1 maart kom ik stage lopen bij Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin op de opleiding en tijdens de stages. Naast de opleiding werk ik in de bediening van een restaurant en ben ik te vinden op het handbalveld.
Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites. Voor mij is het natuurlijk erg leerzaam om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan is dat geen probleem en mag je dat altijd aangeven.
Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in en hoop jullie te ontmoeten!
Groetjes, Fenna”

Lees meer

BLOG: LIFELINE!

Voor verloskundigen is de mobiele diensttelefoon een absolute must. Zonder telefoon kunnen we dit vak eigenlijk niet goed meer uitvoeren. We zijn haast vergeten hoe het was voor het mobiele tijdperk! Toen hadden we nog een “semafone”, in de volksmond ook wel “pieper” genoemd. Als die afging moest je ergens aanbellen om te vragen of je mocht bellen met de boodschappendienst om te horen wie je nodig had. Of je zocht de dichtstbijzijnde telefooncel op om te bellen (altijd kleingeld op zak hebben!). Hoe fijn is het dat dat niet meer hoeft! Nu kunnen we niet meer zonder ons mobieltje. Als je dienst hebt ben je de hele dag in de weer met het apparaatje…. hij gaat dan ook overal mee naar toe: onder de douche (waar is de handdoek-o jee natte handen-te laat met opnemen), op het toilet (tja, m’n kinderen spreek ik daar op aan, maar met je broek op je hielen…. nee…), in de slaapkamer (op het nachtkastje, geluid op zo stil mogelijk), naar de supermarkt (wij moeten ook eten-sorry wat zeg je-ik loop even naar een rustig pad), naar verjaardagen (als ik weg moet ga ik-op trilstand want straks hoor ik hem niet) etc….
En wat je er al niet mee kunt… De groepsapp van de collega’s (doorgeven praktijkzaken, doorgeven dat je-ligt-te-slapen-dus-niet-storen), aantekeningen maken tijdens vergaderingen, foto’s maken bij bevalling (als de telefoon van ouders leeg is), een wekker (voor dutje dat niet te lang mag duren). De speakerfunktie (voor een bevalling op afstand als papa instructies krijgt vanuit onze auto). Alle speed-dial-knoppen voor de verloskamer (we komen er aan!), kraamzorg (kom je me helpen?), poli gynaecologie (altijd snel overleg met gynaecoloog mogelijk), echocentrum, m’n collega’s , ambulance (directe lijn, gelukkig niet vaak nodig maar wel handig als je haast hebt) en natuurlijk het thuisfront ….
Tja, thuisfront; snel appje om te vragen of ik nog kan mee eten, of om te zeggen dat ik het niet ga halen, of er nog boodschappen nodig zijn? Is er nog eten in huis? Vooral ook handig onderweg in de auto op de Bluetooth, ook zó praktisch (die oortjes werken echt niet).
En de apps: Parkmobile, Key2park, onze verloskundigen-app, de timer, je email-snelkoppeling…
En soms, heel soms, kan je zomaar geen gehoor krijgen! We staan in een lift (geen bereik) of onder de douche (nèt te laat) of we pakken net een baby’tje aan! Zo fijn als je dan nummerherkenning hebt, dan kunnen we terugbellen, en anders hopen we dat je het zelf snel nog een keer probeert!
Kortom, onze lifeline! Waar zouden we zijn zonder onze DE MOBIELE TELEFOON?

Lees meer

Het zit er op…

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van onze student Lotte. Ze liep vanaf eind oktober mee in de praktijk voor haar 12 weken lange eindstage. Nu zit haar opleiding er op en zal ze beëdigt gaan worden! Lotte bedankt voor al je input tijdens de stage, je wordt vast een goede verloskundige! Je voelde al niet meer als “student” maar meer als een collega, je bent er klaar voor! Veel succes met het afronden van alles en een mooie beëdiging in februari gewenst. En natuurlijk heel veel werkplezier in ons prachtige vak…. 

 

Lees meer

Nieuwjaar goed begonnen!

Vanmorgen kwam onze inzamelingsactie tot een einde met het wegbrengen van alle spullen naar Stichting Babyspullen in Heerhugowaard. Wat een berg spullen hebben jullie met elkaar gedoneerd! Super bedankt alle gulle gevers, alle spullen komen goed terecht. Wat Babyspullen niet kan gebruiken gaat naar Stichting Je Mag Er Zijn (voor pleegkinderen). Dus het komt bij goede doelen terecht! Nogmaals iedereen bedankt! Ook Carol bedankt voor het rijden met de trailer net als vorig jaar; 👌SUPER!! Mocht je te laat zijn voor deze actie dan kun je je spullen ook inleveren bij Carol in Warmenhuizen aan de Trambaan. Voor nu kunnen we weer even stoppen met jullie te stalken op facebook over deze actie 

Fijne dag allemaal 👋

Voor een filmpje klik hier.

Lees meer