Hypnobirthing.

 

Afgelopen vrijdag heb ik een privé cursus afgerond van Hypnobirthing. Ontzettend leuk om te zien en te ervaren dat deze methode zo veel vertrouwen geeft naar de bevalling toe. Als dank heb ik een mooie bos tulpen gekregen! Binnenkort, geef ik ook groepscursussen op onze locatie in Alkmaar. Door Hypnobirthing leer je diep te ontspannen en te vertrouwen op je lijf. Je leert hoeveel invloed je met je mind kunt hebben. De cursus geeft je ontspanningsoefeningen en praktische handvaten om toe te passen tijdens de bevalling. Ook voor je partner is een grote rol weggelegd zodat die jou kan ondersteunen bij de geboorte van jullie kindje.

Ik werk nu meer als 20 jaar en heb vele bevallingen meegepuft. Door een bijzonder rustige bevalling waar ik bij was, ben ik geïnspireerd geraakt door Hypnobirthing. Aanvankelijk dacht ik dat je dat maar net moest kunnen, maar ik heb gezien en geleerd dat je dit jezelf kunt aanleren. Heel erg puffen blijkt dan ook niet meer nodig. Door diepe ontspanning te oefenen gaat ontspannen tijdens de bevalling ook veel makkelijker. Toegegeven, het moet wel bij je passen, maar dit geldt voor elke cursus/methode. Ik blijf natuurlijk  tijdens elke bevalling de begeleiding geven die jullie wensen, maar dit is een mooie aanvulling in mijn vak.

IMG-20160417-WA0001Je kunt deze cursus in groepsverband of privé volgen. De eerst volgende data voor de groepscursussen zijn 14 en 21 mei en  daarna 11 en 18 juni. Kijk voor meer informatie op www.duinendijk.nl/hypnobirthing/ of via www.muchamama.n/harriet. Veel verzekeringen vergoeden de cursus Hypnobirthing geheel of grotendeels mits deze door een verloskundige wordt gegeven.