UPDATE CORONA 20-03-20

Beste zwangeren,

We merken dat er meer behoefte is aan telefonisch contact. Omdat wij momenteel in de ochtend zelf druk zijn met de telefonische kraamvisites hebben we een aanpassing in onze bereikbaarheid:

Voor niet dringende zaken, een vraag of gewoon een praatje:

  • Iedere dag kun je in de ochtend (vóór 12 uur) een app/sms sturen naar de dienstdoende verloskundige om aan te geven dat je contact met ons wenst. Geef in het bericht je voor- en achternaam door en hoever je zwanger bent. Je wordt dan door ons teruggebeld in de loop van de dag.

Voor dringende zaken, medische vragen, bevalling, serieuze klachten, bloedverlies e.d.:

  • Bel dan altijd de dienstdoende verloskundige. Hiervoor willen we niet dat je een bericht stuurt!

Jullie bereikbaarheid:

We merken ook dat het vaak lastig is om jullie te bereiken. Het kost ons veel tijd om dan jullie berichten te sturen of je ons wilt terug bellen etc… Probeer je telefoon goed in de gaten te houden! Sla onze praktijklijn én onze mobiele telefoon nummers (die vind je rechts bovenaan op je zwangerschapskaart) op in je telefoon zodat je het kunt zien als we bellen. Dit geldt voor zwangeren en kraamvrouwen.

Ten slotte: De regels voor sociale afstand blijken echt hard nodig te zijn. Bedenk steeds goed of het echt noodzakelijk is om ergens naar toe te gaan of om mensen op te zoeken. Doe alleen wat strikt noodzakelijk is.

(Lees ook onze eerdere blogs als je dat nog niet hebt gedaan.)