UPDATE CORONA 17-03-20

Beste zwangeren, partners en andere belanghebbenden,

Wij zijn heel druk bezig om alle maatregelen betreffende het Corona virus in de praktijk in te voeren. Daarover willen we jullie in dit blog informeren. We realiseren ons dat wij met deze maatregelen nogal wat van jullie vragen. Wij willen er alles aan doen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voor ons als zorgverleners is het ook van groot belang dat wij ons beschermen zodat wij door ziekte niet uitvallen, en anderen niet besmetten. Op die manier is de kans het grootste dat jullie van ons zorg kunnen blijven ontvangen.

– Iedereen die momenteel een afspraak heeft staan op het spreekuur wordt door ons gebeld, 1 tot 2 dagen voorafgaand aan die afspraak. Telefonisch kunnen we dan alvast jullie vragen beantwoorden. Zorg dat je voor ons bereikbaar bent. Daardoor kan je afspraak op de praktijk dan zo kort mogelijk gehouden worden; alleen bedoeld voor bloeddruk meten en controle van je buik en hartje luisteren.

– Daarnaast gaan we tevens de intervallen tussen de controles op de praktijk langer maken. Hierdoor kunnen wij het aantal fysieke contactmomenten beperken. Het kan dus zijn dat je afspraak verzet wordt naar een latere datum. Bel ons hier niet voor, wij bellen jullie (houd je telefoon in de gaten). Mits je zwangerschap normaal verloopt, houden wij ons aan het terugkomschema van onze beroepsgroep:

 • intake zal telefonisch plaatsvinden, als mogelijk per videobellen.
 • 16 wkn co praktijk
 • SEO rond 19-20 wkn bij echocentrum
 • 24 wkn; telefonische controle, als mogelijk per videobellen.
 • 27 wkn co praktijk
 • 31 wkn co praktijk
 • 35 wkn co praktijk
 • 37 wkn co praktijk
 • 39 wkn co praktijk
 • 40 wkn co praktijk
 • 41 wkn co thuis of praktijk
 • nacontrole 6 wkn na bevalling; telefonisch

Mocht het medisch noodzakelijk zijn dan zien we je natuurlijk wél frequenter. Dit wordt per persoon beoordeeld. Met klachten tussentijds vragen we jullie dan ook om contact met ons op te nemen.

– Iedere dag kun je in de ochtend (vóór 12 uur) een app/sms sturen naar de dienstdoende verloskundige om aan te geven dat je contact met ons wenst. Geef in het bericht je voor- en achternaam door en hoever je zwanger bent. Je wordt dan door ons teruggebeld in de loop van de dag.

– Voor spoed mag je natuurlijk altijd bellen met de dienstdoende verloskundige!

– We vragen jullie ons door te geven wanneer je verkouden, ziek, snotterig of koortsig bent. Wij kunnen jullie dan namelijk niet op het spreekuur zien. Ook kunnen we eventueel passende maatregelen nemen als we jullie toch wel moeten zien. Het gaat hierbij echt om onze  en jullie veiligheid…

– Ben je rond de uitgerekende datum en heb je een zieke huisgenoot, laat ons dit dan ook weten.

Het zijn vreemde tijden…. Wij zetten ons met evenveel liefde en aandacht voor jullie in, ondanks alle maatregelen. We hopen er voor jullie evengoed een onvergetelijke tijd van te maken. Probeer goed voor jullie zelf en elkaar te zorgen, de rust te bewaren, te focussen op jullie mooie zwangerschap en de komst van jullie kindje.

Lees ook onze voorgaande blogs over het vermijden van sociale contacten.