UPDATE CORONA 14-03-20

Het advies van het RIVM is om kans op besmetting met het corona virus te verkleinen. Dit kun je doen door je sociale contacten te minimaliseren.

Daarnaast vragen we van jullie het volgende:

– Kom niet naar de praktijklocaties bij hoesten, verkoudheid of koorts.

– Verzet je afspraak totdat je tenminste 24 uur klachtenvrij bent.

– Neem bij ernstige klachten contact op met je huisarts.

– Als je zwangerschap goed verloopt dan kunnen de intervallen tussen je controles iets langer worden. Je komt dan minder vaak op de praktijk op controle. Uiteraard kijken we per zwangere wat daarin mogelijk is en verantwoord. Tussentijds kun je ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken voor vragen.

– Kom het liefst alléén naar het spreekuur, laat kinderen thuis. (wij willen met zo min mogelijk personen contact hebben).

– Wij schudden geen handen meer op het spreekuur of bij kraamvisites.

– Bij een bevalling in het ziekenhuis kun je maximaal 1 persoon meenemen (de partner). Na de bevalling kun je geen bezoek in het ziekenhuis ontvangen, wacht hiermee tot je thuis bent.

– Kraamvisites thuis beperken wij tot de hoogst noodzakelijke. Wel zullen wij telefonische kraamcontroles uitvoeren. We komen natuurlijk wel thuis langs als het nodig is.

– Probeer je eigen kraambezoek ook tot een minimum te beperken.

– De 6 weken nacontrole zal telefonisch plaatsvinden.

– Voorlopig is er op vrijdag geen inloopspreekuur meer. Je kunt wel een extra afspraak inplannen als het nodig is.

– Ga bewust om met je gezondheid, probeer je weerstand op peil te houden en beperk onnodig sociaal contact.

– Alle praktijken in de regio doen hun best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek zijn geworden. Op deze manier blijft de kwaliteit van zorg optimaal.

Wij hopen op deze manier zelf niet uit te vallen door ziekte zodat we jullie zorg kunnen blijven verlenen. We vragen om begrip voor de situatie. Als er iets verandert in de adviezen volgt er een nieuwe update. Voor vragen kun je ons natuurlijk altijd bereiken via de dienstdoende verloskundige.