Goed doel!

Afgelopen maandag konden we goede doel van 2017 blij maken met een cheque! Met dank aan ouders die mede hebben gedoneerd. Hier onder lees je het persbericht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind:

Persbericht
Warmenhuizen, 19 februari 2018

Duin en Dijk zamelt geld in voor kinderen met een handicap.

NSGK ontving vandaag een bijzondere cheque van de Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de verloskundigen Marij, Maaike en Harriët tijdens de informatie-avonden (over bevallen) geld inzamelen voor een goed doel. De opbrengst wordt verdubbeld door de verloskundigenpraktijk uit Warmenhuizen.

Een ‘gezonde’ baby is natuurlijk de grootste wens van elke ouder dus als je baby een handicap heeft dan staat je wereld even op zijn kop, weten de verloskundigen. Harriët Bootsman “Een gezond kindje krijgen is altijd heel bijzonder en helaas niet vanzelfsprekend”. Bij het inzamelen van het geld hebben we hier samen met “onze” zwangere dames en hun partners bij stil kunnen staan. We vinden het heel fijn een bijdrage te kunnen leveren aan een project dat het leven van een gehandicapt kind positief beïnvloedt”.

De gift komt ten goede aan het RaceRunner-project van NSGK. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Leonie Weering van NSGK : “Met de Racerunner kunnen kinderen en jongeren met een motorische beperking ook meedoen op de atletiekbaan, samen met hun niet gehandicapte leeftijdgenoten. Er zijn nog heel veel kinderen met een handicap die graag willen RaceRunnen bij een vereniging, dus we zijn erg blij met de bijdrage van Duin en Dijk.”

https://www.nsgk.nl/wat-doet-nsgk/projecten/racerunning/